מתכון

טרין חזיר כפרי

מדובר במנה קלאסית מחומרי גלם פשוטים, שקל להכין בבית

1,240 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
טרין חזיר כפרי של עומר בן גל. צילום: דניאל לילה
טרין חזיר כפרי של עומר בן גל. צילום: דניאל לילה

תבנית טרין מלבנית בגודל 17×18 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבשר המבושל

לטרין

לעיטוף הטרין

אופן ההכנה

מבשלים בשר חזיר

1

מניחים בסיר את כל החומרים, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים עד שהבשר רך. מוציאים את הנתח מהנוזל ומצננים.

מכינים את הטרין

2

קוצצים את הנתח המבושל גס נגד כיוון הסיבים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את יתר חומרי הטרין ומערבבים היטב.

מרכיבים ואופים

3

מחממים תנור ל- 160 מעלות ומניחים על הרשת במרכז התנור תבנית עמוקה, שתוכל להכיל בנוחות את תבנית הטרין.

4

מניחים פרוסות בייקון לרוחב תבנית הטרין, כך ששוליהן יגלשו אל מעבר לדפנות התבנית. ממלאים בתערובת הבשר ודוחסים היטב כדי לפזר אותה באופן שווה. עוטפים את תערובת הבשר בשולי פרוסות הבייקון כך שהן יכסו את הטרין. מניחים עוד פרוסה למעלה במידת הצורך.

5

מעבירים את תבנית הטרין לתוך התבנית שממתינה בתנור ויוצקים בזהירות מים רותחים לתבנית הגדולה עד גובה 2/3 תבנית הטרין.

6

אופים 50 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר. שומרים במקרר עד שבוע.

לפני ההגשה

7

פורסים את הטרין לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מגישים קר עם לחם טרי ומלפפונים חמוצים.