מתכון

טרין כבד קצוץ

כבד קצוץ הוא חלק קבוע במופע החימום של הסדר האשכנזי, כאן הוא מקבל טוויסט בעלילה

5,844 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
טרין כבד קצוץ של סבינה ולדמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע
טרין כבד קצוץ של סבינה ולדמן. צילום: חיים יוסף. סטיילינג: אוריה גבע

את הביצים הקשות מהממרח המסורתי היא העבירה לסלט עוקצני של תפוחים ורוקט (מתכון בהמשך) ואת מתיקות הבצל המטוגן החליפה במתיקות מתונה של גזר.

שימו לב: המנה זקוקה ללילה במקרר.

הכנה מראש: מטגנים את הכבד וקוצצים יום קודם. הוא זקוק ללילה במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים כבדים במלח ופלפל. מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הכבדים בשכבה אחת. עובדים במחזורים. מטגנים על להבה בינונית כ-4 דקות מכל צד עד שהחלק החיצוני שחום והחלק הפנימי ורדרד. מעבירים לצלחת ומצננים.

2

ממיסים שומן אווז באותה מחבת בעודה חמה (אין צורך להדליק אש) תוך כדי גירוד המשקעים מתחתית המחבת בעזרת כף עץ.

3

מבשלים גזרים בשפע מי מלח כ-15 דקות לריכוך ומצננים (לחילופין משתמשים בגזרים מבושלים מהמרק). חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ.

4

קוצצים את הכבדים ומערבבים בקערה עם יתר הרכיבים.

5

פורשים יריעת ניילון נצמד באורך 30 ס"מ על משטח עבודה. מניחים פס של תערובת הטרין ברוחב 6-5 ס"מ וגובה 5 ס"מ לאורך החלק התחתון של היריעה (זה הקרוב אלינו). משאירים 2 ס"מ שוליים של ניילון חשופים. מרימים אותם מעל הכבד ומגלגלים לגליל מהודק בקוטר 4 ס"מ. מהדקים את הקצוות לסגירת סוכרייה ומעבירים למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות ועד יממה.

6

להגשה: חותכים את הטרין לפרוסות בעובי 3 ס"מ. מגישים לצד סלט תפוחים.