את הביצים הקשות מהממרח המסורתי היא העבירה לסלט עוקצני של תפוחים ורוקט (מתכון בהמשך) ואת מתיקות הבצל המטוגן החליפה במתיקות מתונה של גזר.
שימו לב: המנה זקוקה ללילה במקרר.
הכנה מראש: מטגנים את הכבד וקוצצים יום קודם. הוא זקוק ללילה במקרר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מתבלים כבדים במלח ופלפל. מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הכבדים בשכבה אחת. עובדים במחזורים. מטגנים על להבה בינונית כ-4 דקות מכל צד עד שהחלק החיצוני שחום והחלק הפנימי ורדרד. מעבירים לצלחת ומצננים.
2
ממיסים שומן אווז באותה מחבת בעודה חמה (אין צורך להדליק אש) תוך כדי גירוד המשקעים מתחתית המחבת בעזרת כף עץ.
3
מבשלים גזרים בשפע מי מלח כ-15 דקות לריכוך ומצננים (לחילופין משתמשים בגזרים מבושלים מהמרק). חותכים לקוביות בגודל 1/2 ס"מ.
4
קוצצים את הכבדים ומערבבים בקערה עם יתר הרכיבים.
5
פורשים יריעת ניילון נצמד באורך 30 ס"מ על משטח עבודה. מניחים פס של תערובת הטרין ברוחב 6-5 ס"מ וגובה 5 ס"מ לאורך החלק התחתון של היריעה (זה הקרוב אלינו). משאירים 2 ס"מ שוליים של ניילון חשופים. מרימים אותם מעל הכבד ומגלגלים לגליל מהודק בקוטר 4 ס"מ. מהדקים את הקצוות לסגירת סוכרייה ומעבירים למקרר להתייצבות למשך שעתיים לפחות ועד יממה.
6
להגשה: חותכים את הטרין לפרוסות בעובי 3 ס"מ. מגישים לצד סלט תפוחים.