מתכון

טרין סלמון ושרימפס

הכי רחוק מהטרין הקלאסי - כאן מתבלים סלמון טחון במחית קארי, רוטב דגים תאילנדי ועלים טריים של נענע וכוסברה

1,230 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
טרין סלמון ושרימפס של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע
טרין סלמון ושרימפס של ערן ביק. צילום: בן יוסטר. סטיילינג: אוריה גבע

תוספת של שרימפס קצוצים מעניקה לטרין מרקם נגיס וצ'אנקי יותר.

לטרין תאילנדי: מחליפים את השמנת המתוקה בחלב קוקוס, מוסיפים חופן בוטנים קצוצים ו- 1/2 צרור בזיליקום תאילנדי. מגישים ליד סלט אטריות שעועית עם הרבה עשבי תיבול, מיץ ליים, סויה ובוטנים קלויים קצוצים.

תבנית טרין או אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2

שמים סלמון, רוטב דגים, מלח, מחית קארי וביצה בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2 דקות לקבלת מסה אחידה. מזלפים פנימה בהדרגה שמנת מתוקה וממשיכים לערבל עד שהמסה מגיעה למרקם חלק.

3

מעבירים את המסה לקערה גדולה ומקפלים פנימה שרימפס ועשבי תיבול בעזרת מרית.

4

מרפדים תבנית טרין בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מעבירים את המסה לתוך התבנית כך שתעלה מעט (כ- 1 ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים היטב מכל הצדדים.

5

מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.

6

אופים 30 דקות עד שהטרין אפוי וקפיצי למגע. מוציאים ומצננים כ- 30 דקות.

7

מניחים על הטרין תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהטרין מתייצב לחלוטין.

כ- 30 דקות לפני ההגשה

8

מוציאים את הטרין מהמקרר ומעבירים לצלחת הגשה. אוכלים בטמפ' החדר.