אם אין לכם כוח לחצות את הפיסטוקים אחד-אחד, אפשר גם לקצוץ אותם גס מאוד – האפקט עדיין יהיה מרהיב.
תבנית טרין או אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים שקדי עגל בסיר גדול, מכסים לגמרי במים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה ללא כיסוי עד שהשקדים מתרככים. מסננים ומצננים לטמפ' החדר.
2
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
3
מסירים את הקרום החיצוני של שקדי העגל וחותכים את השקדים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מעבירים לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
4
מוסיפים לקערה אסאדו עגל טחון, מלח, ביצה, קמח ופיסטוקים ומערבלים 2 דקות לקבלת מסה אחידה.
5
מרפדים תבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים ארוכים לכיסוי המסה. מעבירים את המסה לתוך התבנית כך שתעלה מעט (כ- 1 ס"מ) מעל שפת התבנית ועוטפים בניילון מכל הצדדים.
6
מניחים את תבנית הטרין בתוך תבנית גדולה יותר ויוצקים לתבנית הגדולה מים בגובה 2 ס"מ.
7
אופים 40 דקות עד שהבשר אפוי וקפיצי למגע. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים כ- 30 דקות.
8
מניחים על הבשר תבנית כבדה או כל משקולת אחרת ומעבירים למקרר למשך הלילה עד שהטרין מתייצב לחלוטין.
כ- 30 דקות לפני ההגשה
9
מוציאים את הטרין מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.