מתכון

טרין עירקי

הגרסה הראשונה כללה רצועות חציל שבתוכן גלגלתי תפוח אדמה, ביצה, טחינה ולימון כבוש. סגרתי עם קיסם והנה: סביח-ביס

1,931 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
טרין עירקי של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה
טרין עירקי של חני בורובסקי. צילום: דניאל לילה

לפני שנתיים עשיתי קייטרינג לאירוע קטן. המארחת ביקשה אוכל ישראלי במנות ביס אבל לא רצתה לשמוע על פיתות. ככה נולדה הגרסה הראשונה של הסביח/לזניה הזה שמלווה אותי מאז בבית ובאירועים. בבית, במקום למלא פרוסה פרוסה, אני מרכיבה את המנה בתבנית ופורסת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

2

מוזגים שמן זית לקערית, טובלים אצבעות או מברשת בשמן ומשמנים קלות את פרוסות החצילים בשני הצדדים.

3

מסדרים את פרוסות החצילים בשכבה אחת בתבניות ואופים כשעה עד שהן רכות אך לא יבשות. אחרי חצי שעת אפייה כדאי להחליף בין התבניות.

4

מרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ בעלת שוליים לא גבוהים בחצילים - כך שגם הדפנות וגם התחתית יכוסו.

5

מסדרים בתבנית שכבת פירה תפוחי אדמה, ממליחים ומפלפלים, מסדרים עליה שכבה של ביצים קשות, מלפפונים חמוצים, פטרוזיליה, מורחים בעדינות קרם לימון כבוש, מפזרים בצל סגול ופלפל חריף, יוצקים טחינה ומזלפים מעט רוטב עמבה (אם אוהבים). סוגרים בשכבה נוספת של חצילים. מעבירים למקרר לחצי שעה להתגבשות. פורסים ומגישים. הטרין נשמר עד יומיים במקרר. רצוי להוציא אותו מהמקרר 15-10 דקות לפני ההגשה.