מתכון

יאקי ביטאשי – ירקות צלויים בדאשי

את היאקי ביטאשי מגישים כמנה ראשונה קרה. את ציר הדאשי שעליו מתבסס הרוטב מכינים מאצות ופטריות שיטאקה

2,412 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
יאקי באצ'י- ירקות צלויים בדאשי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
יאקי באצ'י- ירקות צלויים בדאשי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

אפשר להכין את המנה מכל ירק עונתי. אפשר לטבול ברוטב גם מאכלי טמפורה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר דאשי

לרוטב

לירקות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את ציר הדאשי

1

שוטפים פטריות שיטאקה ומשרים בכוס מים כ־15 דקות. שולפים את הפטריות מהמים ומעבירים לקערה מלאה בליטר מים, מוסיפים אצת קומבו ומשרים לילה במקרר.

2

מעבירים את תכולת הקערה לסיר, מרתיחים, מקטינים את האש ומאדים כ־5 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל. 

מכינים את הרוטב

3

מעבירים 600 מ"ל מציר הדאשי לסיר (את היתר אפשר להקפיא), מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב למעט שמן השומשום והג'ינג'ר, מרתיחים, סוחטים פנימה את הג'ינג'ר המגורר (מניחים במסננת ולוחצים עם כף) ומסירים מהאש. מוסיפים שמן שומשום. הרוטב נשמר עד שבוע במקרר ויכול לשמש גם כרוטב טבילה מעולה לירקות בטמפורה. 

מכינים את הירקות

4

מחממים שמן זית במחבת נון סטיק על אש בינונית־גדולה וצורבים כל ירק בנפרד כמה דקות עד לריכוך והשחמה (כל ירק זקוק לזמן שונה כדי להתרכך - פשוט בודקים בעזרת סכין, אם היא חודרת בקלות מסירים מהאש).

5

מעבירים את הירקות הצלויים לרוטב ומשרים כשעה במקרר. 

6

מניחים את הקולרבי המגורר במסננת ולוחצים בעזרת כף להגרת נוזלים. מכדרים כדורים קטנים מהקולרבי בעזרת הידיים. מסדרים את הירקות בצלחת הגשה, מוסיפים כדורי קולרבי ומגישים.