מתכון

ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו

טייק אוף על הדג המסורתי: לוקחים מכל טוב הים והגינה, עוטפים בציפוי טמפורה פריך וטובלים בוויניגרטים מרעננים

1,033 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו של שף עומר אבישר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט עגבניות שרי

לצזיקי

לוויניגרט שום וכוסברה

אופן ההכנה

1

מניחים את קמח הטמפורה בקערה, מוזגים את הסודה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקרח ומערבבים עד קבלת בלילה נוזלית. טובלים את הירקות בבלילת הטמפורה כשהיא קרה מאוד. מנערים משאריות ומטגנים בשמן עמוק. מטגנים באותה צורה את השרימפס והקלמרי.

2

מערבבים את הקמח, הפפריקה, המלח והפלפל. מנערים מעט את הדגים, מעבירים לתערובת הקמח המתובל ומטגנים בשמן עמוק במשך כמה דקות עד שהדגים עשויים.

לוויניגרט עגבניות

3

טוחנים את העגבניות במעבד מזון. מוסיפים את מיץ הלימון והשמנים בהזלפה עדינה תוך כדי טחינה. מתבלים במעט מלח וסוכר. אם הוויניגרט סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים.

לצזיקי

4

מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומתקנים תיבול.

לוויניגרט שום וכוסברה

5

טוחנים את המרכיבים במעבד מזון במשך דקה עד קבלת מרקם גס.

להרכבת המנה

6

מסדרים את ירקות הטמפורה, פירות הים והדגים בצלחת הגשה גדולה ומזלפים את הרטבים.