החומרים טבלת מידות ומשקלות
לריזוטו
אופן ההכנה
1
מסירים את החלק העליון של הירקות הקטנים ומוציאים את חלקם הפנימי של הירקות (גרעינים וכו’), שוטפים ומניחים בצד.
לריזוטו
2
פורסים את החציל, הקישוא והפלפלים, מתבלים בשמן זית, במלח גס ובפלפל שחור גרוס, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור ב-200 מעלות ל-10 דקות. קוצצים את החציל והקישוא הקלויים ופלפל אחד קלוי ומוסיפים לקערה עם הריזוטו. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כף פרמזן. ממלאים את הירקות בריזוטו ומניחים בתבנית.
3
פורסים את החציל, הקישוא והפלפלים, מתבלים בשמן זית, במלח גס ובפלפל שחור גרוס, מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור ב-200 מעלות ל-10 דקות. קוצצים את החציל והקישוא הקלויים ופלפל אחד קלוי ומוסיפים לקערה עם הריזוטו. מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים כף פרמזן. ממלאים את הירקות בריזוטו ומניחים בתבנית.
4
לוקחים את 2 הפלפלים הקלויים שנותרו ומניחים במעבד מזון. יוצקים את מכל השמנת המתוקה ועוד כחצי כוס מים, מתבלים במלח ופלפל, טוחנים עד קבלת מרקם חלק ושופכים הכל מעל הירקות הממולאים.
5
מפזרים מעל כף פרמזן ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ל-10-12 דקות. מקשטים בעלי תימין ומגישים.