מתכון

כבדי עוף עם בצלי שאלוט ויין אדום

המנה הביתית הקלאסית האהובה מקבלת כאן שדרוג נפלא עם ציר בקר עשיר ורוטב יין אדום מתקתק

5,057 בשלנים התעניינו במתכון זה
כבדי עוף עם בצלי שאלוט ויין אדום של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני
כבדי עוף עם בצלי שאלוט ויין אדום של רביבה אפל ז"ל. צילום: רוני כנעני

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר בקר

אופן ההכנה

1

מכינים ציר בקר: מחממים תנור ל־220 מעלות ואופים את העצמות עד שהן משחימות. מעבירים את העצמות לסיר גדול ומוסיפים מים, עלי דפנה וגרגירי פלפל. מרתיחים ומנקים את הלכלוך מהנוזלים (מקפים). מוסיפים את הירקות ומבשלים על אש קטנה מאוד 5־6 שעות. מסננים. 

2

מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הכבדים למחבת ומטגנים היטב משני הצדדים. מתבלים במעט מלח ופלפל. מוסיפים יין אדום ומבשלים עד שהיין מתאדה. Ž

3

מוסיפים ציר בקר ותימין וממשיכים לבשל עוד כ־5 דקות. מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל שומשום ובצל ירוק.