לצד הטחינה, פצצת אנרגיה בפני עצמה מצטרפים לחגיגה עוד שני חברים: פצפוצי אורז לא ממותקים (נמכרים בכל סופר או בחנויות טבע ליד קופסאות דגני הבוקר) ודומדמניות מיובשות (תמצאו אותן ליד החמוציות המיובשות במחלקת הפירות המיובשים). לא מצאתם דומדמניות – גם חמוציות או צימוקים זה בסדר. וטאץ’ אחרון: קוקוס טחון, שהולך נהדר גם עם טחינה וגם עם הפירות המיובשים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סילאן וטחינה בסיר קטן על להבה בינונית ומסירים מהכיריים רגע לפני הרתיחה. מערבבים היטב.
2
מערבבים פצפוצי אורז, דומדמניות מיובשות וקוקוס טחון בקערה יבשה. יוצקים עליהם את תערובת הסילאן והטחינה החמה ומערבבים בזהירות. מצננים מעט.
שימו לב:
3
יוצרים כדורים בגודל משמש בידיים רטובות. התערובת מאוד דביקה, ולכן יש להרטיב את הידיים אחרי כל שניים-שלושה כדורים. מסדרים בתבנית או בקופסה גדולה עם מכסה תואם בשכבה אחת ומקפיאים.
4
אוכלים ישירות מהמקפיא בכל פעם שמתחשק משהו מתוק.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן