מתכון

כדורי חלבה ופצפוצי אורז

כשמחברים בין טחינה לדבש או סילאן מקבלים טעם עדין של חלבה. כדורי אנרגיה בריאים שגם הילדים יהנו לטרוף

17,692 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
חטיף פצפוצי אורז PB&J וכדורי חלבה ופצפוצי אורז. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע
חטיף פצפוצי אורז PB&J וכדורי חלבה ופצפוצי אורז. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע

לצד הטחינה, פצצת אנרגיה בפני עצמה מצטרפים לחגיגה עוד שני חברים: פצפוצי אורז לא ממותקים (נמכרים בכל סופר או בחנויות טבע ליד קופסאות דגני הבוקר) ודומדמניות מיובשות (תמצאו אותן ליד החמוציות המיובשות במחלקת הפירות המיובשים). לא מצאתם דומדמניות – גם חמוציות או צימוקים זה בסדר. וטאץ’ אחרון: קוקוס טחון, שהולך נהדר גם עם טחינה וגם עם הפירות המיובשים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

‏מחממים סילאן וטחינה בסיר קטן על להבה בינונית ומסירים מהכיריים רגע לפני הרתיחה. מערבבים היטב.

2

מערבבים פצפוצי אורז, דומדמניות מיובשות וקוקוס טחון בקערה יבשה. יוצקים עליהם את תערובת הסילאן והטחינה החמה ומערבבים בזהירות. מצננים מעט.

שימו לב:

3

יוצרים כדורים בגודל משמש בידיים רטובות. התערובת מאוד דביקה, ולכן יש להרטיב את הידיים אחרי כל שניים-שלושה כדורים. מסדרים בתבנית או בקופסה גדולה עם מכסה תואם בשכבה אחת ומקפיאים.

4

אוכלים ישירות מהמקפיא בכל פעם שמתחשק משהו מתוק.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן