מתכון

כדורי לאבנה על טחינה גולמית ואריסה

לצד הצלחת של הלאבנה עם הטחינה ניתן להגיש סלט שוק בחיתוך גס מירקות העונה

794 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כדורי לאבנה על טחינה גולמית ואריסה של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
כדורי לאבנה על טחינה גולמית ואריסה של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאריסה

אופן ההכנה

לאריסה

1

משרים את הפלפלים כשעה במים חמים. לאחר שעה בודקים שהתרככו.

2

טוחנים את הפלפלים עם השום במעבד מזון, ותוך כדי טחינה מוסיפים את השמן, המלח והכמון. טועמים ומשפרים תיבול.

לפיתות

3

מחממים תנור ל-160 מעלות. מערבבים בתבנית אפייה את רצועות הפיתה ומתבלים במעט שמן זית, מלח וזעתר. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת רצועות קריספיות וזהובות מעט.

להרכבת המנה

4

יוצקים 2 כפות טחינה גולמית על צלחת הגשה, מפזרים 3 כדורי לאבנה לכל מנה, מניחים באופן "מרושל" מעט מהאריסה, סוחטים מעט מיץ מלימון טרי וסוגרים הכל עם מעט שמן זית ומלח גס.

5

הצעת הגשה: לצד הצלחת של הלאבנה עם הטחינה ניתן להגיש סלט שוק בחיתוך גס מירקות העונה, מתובל בשמן זית ומלח גס, וכמובן קערה של הפיתות הפריכות.