מתכון

כדורי שוקולד על מקל

פינוקים קטנים לחג האהבה מבית היוצר של מאפיית נולה

9,820 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
כדורי שוקולד על מקל של מאפיית נולה. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
כדורי שוקולד על מקל של מאפיית נולה. צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

כלים: מקלוני "סוכריות על מקל" או שיפודים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגת בסיס שוקולד

לקרם חמאה שוקולד

להרכבת הכדורים

אופן ההכנה

לעוגת בסיס שוקולד

1

מכינים את התערובת לעוגה לפי הוראות ההכנה במתכון קאפקייקס שוקולד (ראו בעמוד משמאל), עד לשלב יציקת הבלילה לתבנית. כאן יוצקים את הבלילה לתבנית עוגה ששומנה מראש (במקום לתבניות מאפינס) ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.

לקרם חמאה שוקולד

2

מקרימים את החמאה בקערה גדולה של מיקסר במהירות בינונית, עד שהיא נעשית קלה ואוורירית. מנפים 3 כוסות מאבקת הסוכר עם אבקת הקקאו ומוסיפים לקערת המיקסר. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה עד שהמרכיבים היבשים מתערבבים מעט בחמאה. מגבירים למהירות בינונית, מוסיפים את תמצית הווניל והחלב ומערבבים 3 דקות. אם הקרם רך מדי, מוסיפים עוד קצת אבקת סוכר. אם הקרם קשה מדי מוסיפים לאט מעט חלב.

להרכבה

3

מקררים לחלוטין את עוגת השוקולד ומפוררים אותה לתוך קערה. יוצקים לקערה את קרם השוקולד ומערבבים היטב. ממיסים 200 גר' שוקולד מריר (או שוקולד חלב). יוצרים כדורים ממסת העוגה והקרם שבקערה. טובלים את קצות המקלות או השיפודים בשוקולד המומס, ומחדירים אותם בעדינות למרכזו של כל עיגול. טובלים כל עיגול בשוקולד המומס ומסובבים בעדינות כדי להיפטר משאריות השוקולד. הצעת הגשה: אפשר לזרות סוכריות מעל.