מתכון

כיסנים במילוי תפוחי אדמה – רוטי מטאבה

כיסן בצק פריך ממולא תפוחי אדמה ובצל מתובלים

950 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
רוטי מטאבה של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל
רוטי מטאבה של שפית לילך רווה ושף גיא רובננקו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: ענת לבל

הרוטי הוא שם כולל למשפחה של בצקים ממולאים הנפוצה בדרום תאילנד, מלזיה וסינגפור.  בהגייה התאית רוטי נהגה כלוטי, והבננה לוטי המוכרת היא למעשה סוג של רוטי. המלית יכולה לכלול גם בשר, עוף או בקר וכמובן – ירקות ופירות.

מתכון למלפפונים כבושים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים קמח, חומץ ומים לבצק אחיד ולא דביק. מחלקים את הבצק ל־6 כדורים ומניחים אותם בתבנית מלבנית שיכולה להכיל אותם בנוחות. יוצקים שמן לכיסוי ומעבירים למקרר ללילה.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ־5 דקות על אש קטנה־בינונית להזהבה. מוסיפים שום ואבקת קארי ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה שניות. מכבים את האש, מוסיפים תפוחי אדמה וכוסברה ומערבבים. ממליחים ומצננים לטמפרטורת החדר.

ממלאים ומטגנים

3

פותחים כל כדור בצק ליריעה מלבנית דקה ככל האפשר (מותחים בהדרגה בעזרת הידיים). משתדלים שלא יווצרו קרעים בבצק. מניחים רבע מכמות המלית במרכז כל יריעת בצק וסוגרים למעטפה (סוגרים כל שתי פינות אלכסוניות לכיוון המרכז) לקבלת כיסן מרובע.

4

מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת בעלת תחתית עבה, מרימים את הרוטי בזהירות ממשטח העבודה ומטגנים על אש בינונית 2־3 דקות מכל צד להשחמה. במהלך הטיגון מרימים את הרוטי ומציצים - אם התחתית שחומה הופכים.