מתכון

כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות

Pillow Cake - כיסנים וייטנאמיים שקיבלו את שמם על שום העגלגלות התפוחה שלהם ועשויים מבצק הדומה ללחמניות הבאו

3,989 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
כיסנים מטוגנים מבצק חיטה במילוי עוף וירקות של לילך רווה | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

אני מגישה את כיסני-הכרית עם רוטב טבילה, שבתוכו נכבשים קלות פפאיה ירוקה וגזר וגם צלוחית של עשבי תיבול ירוקים, שמוסיפים נופך רענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית עוף וירקות

לרוטב טבילה

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה במשך 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש ונעים למגע.

2

מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, עוטפים אותם בניילון נצמד ונותנים להם לנוח 30 דקות מחוץ למקרר.

מכינים את המלית

3

מערבבים את כל החומרים במהירות.

ממלאים, מקפלים ומטגנים

4

מרדדים את כדורי הבצק ל- 2 עלים בעובי 3 מ"מ במכונות פסטה או בעזרת מערוך על משטח עבודה מקומח. מפדרים את פני הבצק בקמח וקורצים עיגולים בקוטר 9 ס"מ. במרכז כל עיגול מניחים כף גדושה של מלית. טובלים את האצבע במים, מרטיבים מעט את שולי העיגול, מקפלים לחצי עיגול ומהדקים את השוליים. טובלים שוב את האצבע במים, מרטיבים את שולי חצי העיגול ומכווצים אותם 7-5 כיווצים.

5

מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכיסנים בכמה מחזורים בשמן הרותח 5-4 דקות עד שהם משחימים ומוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג. בין מחזור טיגון למשנהו מביאים את השמן שוב לרתיחה.

מכינים רוטב טבילה ומגישים

6

מערבבים בקערית את חומרי הרוטב ומשהים ל- 3-2 דקות. מגישים כיסנים חמימים לצד הרוטב וצלחת עלים ירוקים.