מתכון

כליות עגל ברוטב חרדל

כדורים קטנים, גמישים וקפיציים, עטופים ברוטב שמנת עם המון חרדל

1,554 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
כליות עגל ברוטב חרדל של שף עינב אזגורי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
כליות עגל ברוטב חרדל של שף עינב אזגורי. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

קלאסיקה מהסוג שאפשר עדיין למצוא בביסטרואים מובחרים בצרפת. שלבי ההכנה קצרים ופשוטים ועיקר המאמץ הוא בניקוי הכליות.

לפני שמתחילים:

אצל הקצב קונים כליות בצבע ורדרד – כך יודעים שהן טריות וריחן לא יהיה חריף מדי. בשום פנים לא קונים כליות שצבען חום – הן ידיפו ריח לא נעים.

מנקים כליות נראות כמו כדורים צפופים מאוד. מפרידים ביניהן בעזרת סכין קטנה וחדה ומסירים את נימי השומן הלבנים שמחברים ביניהן. בדקו עם הקצב שלכם – אולי הוא יעזור לכם במלאכה. יש הממליצים לשטוף את הכליות במים קרים כדי להרחיק מהן את הריח. אני לא ממליץ לעשות זאת – מנסיוני השטיפה רק תגביר את הריח.

מבשלים רק עד דרגת מדיום, אחרת יהיה לכליות מרקם של גומי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים כליות במלח ופלפל. מחממים מחבת עם חמאה ושמן וצורבים את הכליות 4-3 דקות מכל צד עד להשחמה יפה. מוציאים לצלחת.

2

יוצקים למחבת יין שרי ומבשלים 3-2 דקות עד שהיין מצטמצם בחצי. מוסיפים ציר ומבשלים 5 דקות עד שהנוזל מצטמצם בחצי.

3

מוסיפים שמנת וחרדל וטורפים היטב. מוסיפים את הכליות ומבשלים 5 דקות עד לדרגת מדיום. מגישים חם עם פירה תפוחי אדמה ליד.