מתכון

כנפיים תאי-סטייל

נשנוש בגוון קרמל עם טעמים של ג’ינג’ר, צ’ילי וסויה וניחוחות של שומשום

74,991 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
כנפיים תאי-סטייל. צילום: shutterstock
כנפיים תאי-סטייל. צילום: shutterstock

אוהבים יותר חריף? מוסיפים כמה טיפות של שמן צ’ילי חריף

באותה שיטה מכינים:

  • חזה עוף מוקפץ תאי סטייל: מקצרים את זמן הבישול הראשוני ל-2 דקות, מוסיפים רק כף חומץ וצ'ילי ומשלימים את ההכנה בבישול של 2 דקות נוספות. לא מוסיפים מרק ולא ממשיכים לבשל. מוסיפים בצל ירוק ומגישים.
  • טופו תאי סטייל: מחליפים את הכנפיים ב-400 גרם טופו חתוך לאצבעות. לא מוסיפים את המרק ולא מבשלים 40 דקות אלא מסתפקים בהקפצה עם הרטבים. מבשלים לצמצום עד שהרוטב נתפס על אצבעות הטופו ומזגג אותן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים שני סוגי שמן בווק. מוסיפים בצל קצוץ, פלפל, שום וג’ינג’ר ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים סוכר ואת הכנפיים ומבשלים תוך כדי ערבוב 10-8 דקות.

2

מוסיפים סויה, צ’ילי, חומץ ומלח ומבשלים עוד כ-10 דקות.

3

מוסיפים מרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי עוד כ-40-30 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים, הרוטב מסמיך והכנפיים מזוגגות ברוטב קרמלי.

4

מפזרים בצל ירוק וכוסברה ומגישים.