מתכון

כנפי עוף בסגנון “רגלי צפרדעים”

מרקם הכנפיים כאן מזכיר לי מנה של רגלי צפרדעים, שהגשתי ב”תרווד הוורוד”. הרוטב טעים ומתאים גם לחלקי עוף אחרים

1,952 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
“רגלי צפרדעים” של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
“רגלי צפרדעים” של צחי בוקששתר. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

מומלץ להכין כמות כפולה מחמאת השום ולשמור במקרר בתבנית של קוביות קרח או כגליל עטוף בנייר פרגמנט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת שום

אופן ההכנה

לחמאת שום

1

מרסקים עשבי תיבול עם שום ומיץ לימון במעבד מזון, מוסיפים חמאה ומעבדים לקבלת מחית אחידה. שומרים במקרר.

לכנפיים

2

מרתיחים מרק בסיר (במידת הצורך ממליחים) ומבשלים בו את הכנפיים במשך 20 דקות. מורידים מהכיריים ולפני שמוציאים את הכנפיים מהמרק מצננים לטמפ’ החדר (כך הן יישארו עסיסיות).

3

מסירים את העור ומפרקים את הבשר מהעצמות בלי לפורר אותו מדי. מניחים בכלי עם יין וסוכר ושומרים סגור לפחות שעתיים.

4

מייבשים את נתחי העוף ומנפים עליהם שכבה דקה של קמח.

5

מחממים מחבת כבדה עם שמן זית ומזהיבים את הנתחים 5-2 דקות. מוסיפים חצי מכמות החמאה, מסירים מהכיריים ומנערים בתנועות סיבוביות עד שהרוטב נקשר.

לגיוון

6

בזמן ההקפצה אפשר להוסיף עגבניות שרי תמר חצויות, בוטנים, בצל ירוק פרוס דק ואפילו תמר לח חתוך לרצועות או פטריות שיטאקי.