מתכון

כעכים מרוקאיים מלוחים ללא גלוטן

אמא של תמי הכינה את הכעכים הללו מבצק שמרים, שעדיין היה פריך אבל התמוסס בפה כשאכלו אותו

6,910 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
כעכים מרוקאיים מלוחים בלי גלוטן של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)
כעכים מרוקאיים מלוחים בלי גלוטן של תמי בן דוד. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב)

לגרסה נטולת הגלוטן תמי היתה צריכה רק להחליף את הקמח ולשנות מינונים. התוצאה פריכה יותר מהמקור ואף משתבחת למחרת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

חומרים ל-70 כעכים בקוטר 5-4 ס”מ:

לזיגוג:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון לבצק חלק ואחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את הזיגוג

2

מכינים חלמון ושומשום בשתי צלחות נפרדות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

מכינים את הכעכים

3

בוצעים מהבצק פיסות בגודל אגוז מלך. מגלגלים כל פיסה לנקניק באורך 8 ס”מ, מהדקים את הקצוות לטבעת ומניחים בתבניות.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

מברישים את הכעכים בחלמון, טובלים בשומשום ומחזירים לתבניות במרווחים של 1 ס"מ.

6

אופים 16 דקות עד הזהבה עדינה. מצננים לגמרי על רשת ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.