לגרסה נטולת הגלוטן תמי היתה צריכה רק להחליף את הקמח ולשנות מינונים. התוצאה פריכה יותר מהמקור ואף משתבחת למחרת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
חומרים ל-70 כעכים בקוטר 5-4 ס”מ:
לזיגוג:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון לבצק חלק ואחיד. מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים.
מכינים את הזיגוג
2
מכינים חלמון ושומשום בשתי צלחות נפרדות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מכינים את הכעכים
3
בוצעים מהבצק פיסות בגודל אגוז מלך. מגלגלים כל פיסה לנקניק באורך 8 ס”מ, מהדקים את הקצוות לטבעת ומניחים בתבניות.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות.
5
מברישים את הכעכים בחלמון, טובלים בשומשום ומחזירים לתבניות במרווחים של 1 ס"מ.
6
אופים 16 דקות עד הזהבה עדינה. מצננים לגמרי על רשת ושומרים בקופסה אטומה עד שבוע.