רינג או תבנית קפיצית בקוטר 22-20 ס"מ ועומק 5 ס"מ או בהתאם לגודל הכרובית
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם בשמל גבינה:
אופן ההכנה
1
חולטים כרובית במשך 6 דקות בסיר גדול עם מי מלח רותחים. מסננים ומצננים.
מכינים קרם בשמל גבינה
2
מערבבים קמח וחמאה על נייר אפייה, עד שנוצרת משחה ללא גושים.
3
מחממים חלב לסף רתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה וזורקים חתיכות קטנות של המשחה לתוך החלב. מערבבים נמרצות באמצעות מטרפה עד להסמכה ומסירים מהכיריים.
4
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים הגבינה ומערבבים עד להמסה. אפשר לדלל עם חלב במידת הצורך.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרכיבים ואופים
6
חותכים עיגול בצק עלים בקוטר 26 ס"מ (גדול יותר מהרינג). מניחים אותו בתוך הרינג, כך שהשוליים גולשים החוצה.
7
יוצקים מחצית מהבשמל על הבצק. מסירים בזהירות את הבסיס הסיבי של הכרובית, בלי לפרק אותה לפרחים, ומניחים על הבשמל. מסדרים ומרימים קלות את שולי הבצק מסביב (בזמן האפייה הם יתנפחו ויתמצקו סביב הכרובית, כך שייראו כמעט כמו עלי כרובית שמקיפים אותה).
8
אופים 30-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
9
יוצקים את יתרת הבשמל על הכרובית ומגישים מיד. אפשר גם להגיש את הבשמל בנפרד כרוטב.