מתכון

סנדביץ' דג

השפית לירז שדה עושה מסיבת תחפושות במטבח ומגישה את הדג כמעין קסטה, בין שתי עוגיות שומשום שחור

559 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
קסטה דג של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי
קסטה דג של שפית לירז שדה. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסביצ'ה

לקרם ווסאבי

לטוויל שומשום שחור

לעיטור

אופן ההכנה

לסביצ'ה

1

מערבבים יחד את כל המרכיבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

לקרם ווסאבי

2

מערבבים היטב את אבקת הווסאבי עם השמנת החמוצה.

לטוויל

3

מקציפים את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את השמן, השומשום, הקמח וזרעי האניס. נותנים לבלילה לנוח 10 דקות ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

משטחים את הבלילה בין שתי יריעות נייר אפייה, בשכבה שעובייה ½ ס"מ. אופים במשך 12 דקות וקורצים עיגולים כשהטוויל עדיין חם.

להרכבת המנה

5

על כל פיסת טוויל מניחים מעט סביצ'ה, מעטרים מעל בקוויאר סלמון ומגישים עם קרם ווסאבי.