מתכון

כריך חמד, "קוויאר" קישואים, אדממה, כרישה ובצל כבוש

שילוב מנצח בין גבינה עשירה בסידן, ירקות ירוקים וסויה, "מלכת הקטניות"

505 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
כריך חמד, קוויאר קישואים, פולי אדממה, כרישה ובצל כבוש של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
כריך חמד, קוויאר קישואים, פולי אדממה, כרישה ובצל כבוש של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לכרשה הצלויה

לבצל הכבוש

לקוויאר הקישואים

אופן ההכנה

לכרשה הצלויה

1

מסדרים את פרוסות הכרשה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במעט שמן זית, מלח ופלפל וצולים בתנור ב-180 מעלות למשך כ-10 דקות.

לבצל הכבוש

2

בסיר קטן מרתיחים את מיץ הסלק, חומץ התפוחים והמלח. מוסיפים את פרוסות הבצל ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל במשך כ-5 דקות ומצננים.

לקוויאר הקישואים

3

בסיר קטן מטגנים בצל ושום בשמן זית עד להזהבה.

4

מוסיפים את קוביות הקישואים וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהקישואים רכים.

5

מורידים מהאש, מתבלים במלח, פלפל וכורכום. מערבבים בעזרת מזלג, מועכים ומצננים.

הרכבת הכריכים

6

על פרוסות הלחם מורחים את קוויאר הקישואים, מוסיפים את התרד, מניחים את פרוסות הגבינה ומוסיפים כרישה צלויה, בצל כבוש ופולי אדממה.