מתכון

כריך עדשים ואספרגוס

עדשים שחורות הופכות לממרח טעים ופשוט שמתחבר לפרוסות אספרגוס וזוקיני פריכות על גבי לחם שפון

705 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2018
כריך עדשים, אספרגוס וזוקיני של אורי שפט צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
כריך עדשים, אספרגוס וזוקיני של אורי שפט צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכינים ממרח עדשים: מבשלים עדשים במים רותחים 10־8 דקות עד שהן מתרככות אך לא מתפרקות ומסננים. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים 1/4 כוס מהעדשים המבושלות, מלח, פלפל, זרעי כמון וטחינה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים ב־2־3 פולסים עד לקבלת מחית גסה. ניתן למעוך בעלי ומכתש. שומרים 3/4 כוס עדשים בצד לקישוט הכריך.

2

חולטים אספרגוס במים רותחים כדקה, מעבירים למי קרח וחוצים לאורך.

3

מורחים ממרח עדשים על פרוסות הלחם, מקשטים בעדשים השלמות, אספרגוס, גילופי זוקיני ונבטי צנונית.