פותחים את הראש

כריך תפוח אדמה ושאר ירקות

בצל מיובש, סלק מוחמץ ותפוחי אדמה נפגשים על פרוסה אחת של לחם שיפון ביחד עם קרם פרש וירקות טובים

503 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כריך תפוח אדמה, סלק מוחמץ ובצל מיובש. של אורי שפט צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו
כריך תפוח אדמה, סלק מוחמץ ובצל מיובש. של אורי שפט צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלק מוחמץ:

אופן ההכנה

מכינים סלק מוחמץ

1

מניחים את הסלקים בקערה, מכסים בשאר המרכיבים ובמים (רק עד כיסוי המרכיבים) ומשרים יומיים במקרר.

מכינים בצל מיובש

2

מחממים תנור ל־50 מעלות. פורסים את הבצל דק מאוד ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10־15 דקות עד שהבצל מזהיב ומתייבש.

3

מרתיחים מים בסיר, חולטים את תפוחי האדמה במשך 2־3 דקות עד שהם מתרככים, מעבירים למים קרים ומסננים.

4

מורחים חמאה על פרוסות הלחם, מסדרים את תפוחי האדמה בשורות ומקשטים בתוספות.