החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלק מוחמץ:
אופן ההכנה
מכינים סלק מוחמץ
1
מניחים את הסלקים בקערה, מכסים בשאר המרכיבים ובמים (רק עד כיסוי המרכיבים) ומשרים יומיים במקרר.
מכינים בצל מיובש
2
מחממים תנור ל־50 מעלות. פורסים את הבצל דק מאוד ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10־15 דקות עד שהבצל מזהיב ומתייבש.
3
מרתיחים מים בסיר, חולטים את תפוחי האדמה במשך 2־3 דקות עד שהם מתרככים, מעבירים למים קרים ומסננים.
4
מורחים חמאה על פרוסות הלחם, מסדרים את תפוחי האדמה בשורות ומקשטים בתוספות.