החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרואסונים
למילוי
אופן ההכנה
1
מפשירים את הבצק לילה במקרר. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח.
2
מסמנים פסים מתחתית הבצק במרווחים של כ-10 ס"מ זה מזה, וחותכים 12 משולשים לכל גובה הבצק. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון - מתחילים מהבסיס הרחב של המשולש ומגלגלים כלפי הקודקוד בצורה הדוקה.
3
מסדרים את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהם. מתפיחים במקום חמים כשהתבנית מכוסה במגבת נקייה, עד להכפלת נפח.
4
מברישים כל קרואסון בביצה ואופים כ-15 דקות בחום בינוני (175 מעלות) עד להזהבה.
מילוי
5
חותכים את הקרואסונים לאורכם באמצע (לא עד הסוף). מורחים בעדינות בכל קרואסון גבינת שמנת ומסדרים פרוסה של סלמון מעושן.
6
מניחים פרוסות של מלפפון, צנונית וקצת חסה (ניתן גם עלי רוקט). מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
הצעת הגשה
7
ניתן לשלב טעמים נוספים כגון ממרח אבוקדו (גוואקמולי) עם ביצה קשה, או טונה ומלפפון חמוץ.