מתכון

כריכוני קרואסון וסלמון

המשפחה מגיעים במפתיע? השף והקונדיטור שלומי פדידה מציע כריכוני קרואסון וסלמון שישאיר אותם שמוטי לסת

14,767 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
כריכוני קרואסון וסלמון של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין
כריכוני קרואסון וסלמון של שף קונדיטור שלומי פדידה. צילום וסטיילינג: טל סיון צפורין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרואסונים

למילוי

אופן ההכנה

1

מפשירים את הבצק לילה במקרר. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח.

2

מסמנים פסים מתחתית הבצק במרווחים של כ-10 ס"מ זה מזה, וחותכים 12 משולשים לכל גובה הבצק. מגלגלים כל משולש לצורת קרואסון - מתחילים מהבסיס הרחב של המשולש ומגלגלים כלפי הקודקוד בצורה הדוקה.

3

מסדרים את הקרואסונים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ביניהם. מתפיחים במקום חמים כשהתבנית מכוסה במגבת נקייה, עד להכפלת נפח.

4

מברישים כל קרואסון בביצה ואופים כ-15 דקות בחום בינוני (175 מעלות) עד להזהבה.

מילוי

5

חותכים את הקרואסונים לאורכם באמצע (לא עד הסוף). מורחים בעדינות בכל קרואסון גבינת שמנת ומסדרים פרוסה של סלמון מעושן.

6

מניחים פרוסות של מלפפון, צנונית וקצת חסה (ניתן גם עלי רוקט). מתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס.

הצעת הגשה

7

ניתן לשלב טעמים נוספים כגון ממרח אבוקדו (גוואקמולי) עם ביצה קשה, או טונה ומלפפון חמוץ.