מתכון

כתר בריוש עם ריקוטה

לעוגה הזו יש בעיה: כתר הבריוש הופך בתוך דקות ספורות לערימה של פירורים על מגש, כי אי אפשר להפסיק לנשנש אותו

24,993 בשלנים התעניינו במתכון זה
כתר בריוש עם ריקוטה של קפה קדוש. צילום: רונן מנגן, סגנון: דלית רוסו
כתר בריוש עם ריקוטה של קפה קדוש. צילום: רונן מנגן, סגנון: דלית רוסו

"בצק בריוש עשיר במיוחד בביצים וחמאה, שבתוכו מקופלת מלית עדינה של ריקוטה ודבלים ומעל הכל שטרויזל שמוסיף פריכות טעימה", כך מתאר שף קונדיטור איציק קדוש את העוגה המרשימה והכל כך טעימה הזו.

שימו לב: לזמן הכנת העוגה יש להוסיף התפחת הבצק במשך לילה שלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לשטרויזל:

להברשה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים קמח, שמרים, ביצים וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עד שהיא נטמעת לחלוטין. מוסיפים מלח ולשים עוד 6 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר. מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

מכינים את המלית:

2

מערבבים בקערה את כל החומרים למעט הדבלים ושומרים במקרר עד השימוש.

מכינים שטרויזל:

3

מעבדים את החומרים במעבד מזון בפולסים רק עד לקבלת פירורים גדולים. שומרים במקרר עד השימוש.

ממלאים, מעצבים ומתפיחים:

4

מניחים תבנית בקוטר 20 ס"מ במרכז תבנית בקוטר 26 ס"מ.

5

מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים מעל את המלית בשכבה אחידה בעובי 1/2 ס"מ ומפזרים את הדבלים. מגלגלים מאחת הפאות הארוכות לרולדה לא הדוקה ומעבירים למקפיא ל-30 דקות בכדי שיהיה קל לחתוך.

6

חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומשכיבים אותן בתבנית סביב הרינג במרווחים של 1 ס"מ. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו.

מצפים בשטרויזל ואופים:

8

מורחים את העוגה בביצה ומפזרים שטרויזל.

9

אופים 22-20 דקות עד שהעוגה זהובה מאוד. מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

10

שומרים עד יומיים בטמפ' החדר או עד 4 ימים במקרר. מחממים בתנור חם לפני ההגשה.