הכנות מקדימות ערב לפני ההגשה:
קולפים את תפוחי האדמה והבטטות ושומרים בקערת מים במקרר. קוצצים את הבצל ושומרים בקופסה אטומה, מעורבב עם כף שמן. אפשר אפילו להכין את הלביבה ולאפות אותה עד שהיא כמעט מוכנה, וביום האירוע להוציא מהמקרר. כשהתבנית בטמפ' החדר, לאפות בתנור חם עם קוביות חמאה מעל במשך 20 דקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
שוטפים וקולפים את הבטטות ותפוחי האדמה ומגררים בפומפייה לקערה. סוחטים היטב מנוזלים, ממליחים בנדיבות, מוסיפים ביצים ובצל קצוץ דק לתערובת ומערבבים היטב.
3
משמנים היטב תבנית פיירקס או כלי אחר שמתאים לתנור ולהגשה בקוטר 26. מפזרים את תערובת תפוחי האדמה באופן אחיד. יוצקים את השמנת מעל ומפזרים חצי מקוביות החמאה באופן שווה.
4
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהלביבה מזהיבה יפה מלמעלה. ב-10 הדקות האחרונות של האפייה מפזרים את שאר קוביות החמאה.