החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולפים את תפוחי האדמה, מגררים אותם בפומפייה גסה וסוחטים, מעבירים לקערה עם העמילן (ראו הסבר במתכון "לביבות ביתיות בסגנון סבתא").
2
שוטפים את הבצל הקצוץ במים קרים ומסננים היטב.
3
מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד הקמח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שמתקבלת תערובת חלקה אך לא דלילה מדי. מתבלים לפי הטעם, מערבבים מספר דקות על מנת לאחד את התערובת.
4
טיגון: מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.
5
מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.
6
הצעת הגשה: מגישים עם רסק תפוחים או ממרח ערמונים בצד.