מתכון

לביבות בטטה עם רוטב עירית

יואב שוורד מעניק את הגרסה שלו ללביבות הבטטה הפופולריות

6,856 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
לביבות בטטה עם רוטב עירית של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
לביבות בטטה עם רוטב עירית של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עירית

אופן ההכנה

לרוטב

1

מערבבים את המיונז, השמנת, העירית, החרדל והלימון, ומוסיפים קורט מלח ופלפל.

ללביבות

2

מבשלים את הבטטות עד ריכוך. מניחים על מסננת עד הפרשת כל הנוזלים.

3

מערבבים את הבטטות עם רוטב הסויה, הסוכר, המלח והפלפל. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד הפיכת העיסה לאחידה ודביקה מעט.

4

מחממים מחבת עם שמן וחמאה. יוצרים לביבות (קל יותר בעזרת שקית זילוף) ומטגנים עד הזהבה. מגישים עם הרוטב.