מתכון

לביבות ביתיות של סבתא

חנוכה בפתח? זה אומר שהגיע הזמן ללביבות ולסיפורי ניסים. והכי טוב: סיפורי ניסים על לביבות

44,028 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
לביבות ביתיות של סבתא של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
לביבות ביתיות של סבתא של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה עבה. תוך כדי העבודה מכניסים את התפודים המגוררים לתוך מסננת עם קערה בתחתיתה. בזמן שמגררים את כל תפוחי האדמה, הנוזלים יתנקזו דרך המסננת לקערה יחד עם העמילן.

2

סוחטים היטב את תפוחי האדמה המגוררים (אפשר ידנית). שופכים את הנוזלים שהתנקזו לקערה, אך את העמילן שבתחתית מחזירים לתפוחי האדמה המגוררים. מעבירים את הכל לקערה יבשה.

3

מוסיפים ביצים, סוכר, קמח תפוחי אדמה, מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הגבינה (לא חובה). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח תפוחי אדמה. מרקם התערובת צריך להיות בסמיכות של גבינה לבנה.

לטיגון

4

מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.

5

מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.

6

הצעת הגשה: מגישים עם שמנת חמוצה ורסק תפוחים בצד.