מתכון

לביבות תפוחי אדמה וכרובית

לביבות במרקם אוורירי, בזכות הקצפת החלבונים והשידוך בין מרקם תפוחי האדמה (הדחוס) לכרובית (האוורירית)

11,448 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
לביבות תפוחי אדמה וכרובית. צילום: דניאל לילה
לביבות תפוחי אדמה וכרובית. צילום: דניאל לילה

לביבות במרקם אוורירי, בזכות הקצפת החלבונים והשידוך בין מרקם תפוחי האדמה (הדחוס) לכרובית (האוורירית).

איזה מזל שנשאר להם כד קטן של שמן, שבדרך נס לא אזל. בזכותו אנחנו יכולים לחגוג (לפחות שמונה ימים, אבל עדיף כל השנה) עם שלל לביבות ועוד מיני תפודים מטוגנים, פריכים ושחומים. תפוחי אדמה ושמן חם הם שידוך מנצח, שמניב מאכלים, שכיף לנשנש ליד הבירה או להגיש לצד סטייק או סלט. אם יודעים את העבודה, פועלים נכון ומקפידים על הכללים, המפגש הלוהט מוליד תוכן נימוח ומעטפת פריכה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה לריכוך, מוציאים ממי הבישול, מצננים, מקלפים ומועכים לפירה. במקביל מבשלים פרחי כרובית 10 דקות לריכוך.

2

מסננים את הכרובית, מועכים ומוסיפים לפירה. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט ומוסיפים פרמזן וחלמונים. מערבבים.

3

מקציפים את החלבונים לקצף רך, ומקפלים לתוך התערובת.

4

מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. יוצרים לביבות בעזרת כף, טובלים בחלבון טרוף ומטגנים משני הצדדים 4-3 דקות, או עד שהלביבות יציבות ושחומות.