מתכון

לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ועירית

ליואב שוורד יש הצעות יצירתיות ומקוריות ללביבות תפוחי אדמה המוגשות לצד רוטב

6,638 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2019
לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ועירית של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי
לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ועירית של יואב שוורד. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה

אופן ההכנה

1

מגררים את הבצל ומניחים לו להגיר נוזלים.

2

קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם על פומפייה גסה מעל קערה.

3

מוסיפים ¼ כפית מלח לתפוחי האדמה המגוררים ומניחים להם להגיר נוזלים במשך 5 דקות. מסננים את כל הנוזלים (משתדלים לא לשפוך את החומר הלבן, העמילן). מוסיפים את הקמח, הבצל המגורר ושארית המלח.

4

מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית-גדולה. יוצרים לביבות ומטגנים כ-4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 3 דקות מצד שני. מוציאים את הלביבות מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

להגשה

5

מערבבים שמנת חמוצה ועירית קצוצה ומגישים לצד הלביבות.