החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב יוגורט לימוני:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את הסלק והדג:
2
מניחים את חצאי הסלקים בתבנית, מתבלים ב-2 כפות שמן זית, פלפל ותימין.
3
צולים 40-30 דקות לריכוך והזהבה.
4
מניחים את נתחי הדג על הסלקים המוכנים כשצד העור כלפי מעלה וצולים כ-10 דקות נוספות עד שהדגים עשויים.
מכינים את הרוטב:
5
מערבבים יוגורט עם שום, פלפל, מיץ וקליפת לימון. טועמים ומוסיפים תיבול במידת הצורך.
מרכיבים את המנה ומגישים:
6
מעבירים את הסלקים לצלחת הגשה ועליהם את הפילטים הצלויים. מגישים מייד עם רוטב היוגורט.
ואפשר גם לצלות את הדגים במחבת: מחממים מחבת גריל עם כף שמן וצולים את הפילטים של הדג כשהצד של העור כלפי מטה 2 דקות או עד שהדגים עשויים לטעמכם.
לגיוון בהגשה: מוסיפים לרוטב היוגורט 1/2 קופסה 125) גרם) פטה כבשים מפוררת.
מוותרים על הדג: משאירים מעט סלקים צלויים בצד ומגישים אותם עם הרוטב. בעצם כל ירק אפוי ישמח להתחבר לרוטב הטעים – בטטות, חצילים, זוקיני ועוד.