מתכון

לברק מטוגן ברוטב רימונים ופיצוחים

זוכרים את הרוטב האדום הזרחני מהמסעדות הסיניות של הניינטיז? ובכן, קבלו את הגרסה המקומית והאיכותית שלהם

6,163 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2020
לברק מטוגן ברוטב רימונים ופיצוחים של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר
לברק מטוגן ברוטב רימונים ופיצוחים של דניאל קיציס ואידית פדידה. צילום: טל סיון ציפורן. סטיילינג: דיאנה לינדר

דניאל: "רציתי להכין דג מטוגן – מנה תאילנדית קלאסית. את התמרינדי שברוטב החלפנו במיץ רימונים שמסמל משהו מאוד ישראלי".

*שימו לב: הדג צריך שעתיים השריה לפחות

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדת יוגורט

לפיצוחים חריפים

לרוטב רימונים

אופן ההכנה

1

טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי המרינדה. חורצים דג משני הצדדים, מפזרים מלח גס ומשהים ל־10 דקות. שוטפים את הדג היטב מהמלח ומייבשים. משרים בתערובת המרינדה כשעתיים לפחות או לילה.

מכינים פיצוחים חריפים

2

מחממים תנור ל־160 מעלות. מערבבים את כל המרכיבים היטב, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים 15־12 דקות. מצננים וקוצצים גס.

מכינים את הרוטב

3

מרתיחים מיץ רימונים עם למון גראס, שום ודבש כמה דקות עד ששליש מהנוזלים מתאדים. מערבבים קורנפלור עם מעט מים קרים ומוסיפים לרוטב תוך כדי ערבוב עם מטרפה.

4

מוציאים את הלברק מהמרינדה ומנקים מעט ממנה. טובלים את הדג בסולת ומטגנים בשמן עמוק (בטמפרטורה של 190־180 מעלות) כ־4 דקות עד שבשר הדג מלבין. מניחים על נייר סופג.

5

מערבבים את הרוטב עם הפיצוחים ומפזרים על הדג המטוגן. מגישים עם פלחי ליים.