מתכון

לדר משמשים

לדר נראה מרתיע ומלחיץ להכנה אבל הכנתו דווקא פשוטה ומדובר בנשנוש בריא שיכול להשתלב או להוות בסיס ללא מעט מנות

11,965 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
לדר משמש של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לדר משמש של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אם יש לכם משטח סילפט (משטח סיליקון) עדיף לאפות עליו מכיוון שנייר אפייה עשוי ליצור מעט קמטוטים. אפשר לקחת יריעה מהלדר ולמלא בגבינת עיזים ולסגור לרביולי, אפשר לקצוץ ולתבל איתו סביצ'ה, להוסיף לסלט ירוק ולשלב בתבשילי עוף צלוי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מניחים את המשמשים בתבנית כשהחלק הפתוח (שבו היה הגלעין) פונה כלפי מעלה ואופים כ־20 דקות עד שהמשמשים מתרככים אך לא נשרפים. מצננים. מנמיכים את חום התנור ל־100 מעלות.

3

טוחנים את המשמשים למחית חלקה, מוסיפים סירופ מייפל וסוכר ומערבבים.

4

יוצקים את מחית המשמשים לשני סילפטים (משטחי סיליקון) או לשתי תבניות מרופדות בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה בעובי 1/2 ס"מ. אופים כ־20 דקות ומכסים את הלדר בנייר אפייה

5

אופים כשעה נוספת או עד שהלדר יבש וניתן לקלף מעליו את הנייר בקלות.

6

מגלגלים את הלדר לגליל בין שני ניירות אפייה. שומרים במקום מוצל ויבש עד חודש. גוזרים למנות במספריים.