מתכון

לדר תירס

בניגוד ללדר המוכר, זה מתירס אינו דביק אלא אפילו מעט פריך. יכול לשמש כתוספת לסלטים ודגים או אפילו לשמש כטורטייה

2,698 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לדר תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לדר תירס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: הלדר יישמר בקופסה אטומה עטוף בין שני ניירות אפייה בפינה מוצלת עד חודש. גוזרים כל פעם את הכמות הנדרשת.

הצעות הגשה: הלדר משתלב עם מנות דגים נאים (למתכון), בסלטים ואפשר להפוך אותו למעין טורטייה ולהגיש עם נתחי אנטרקוט או עוף צלויים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־100 מעלות. טוחנים גרעיני תירס בבלנדר למחית חלקה, מורחים את המחית על משטח סיליקון או על נייר אפייה שמרפד תבנית תנור, בשכבה דקה ואחידה.

2

מפזרים קליפת ליים, מלח, צ'ילי ופלפל שחור גרוס ואופים שעתיים עד שהלדר מתייבש. אם במהלך האפייה הלדר משחים מורידים את הטמפרטורה ל־80 מעלות.