הכי חשוב להקפיד על איכות חומרי הגלם: פירות ים טריים, ציר דגים איכותי ופסטה משובחת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1
מביאים לרתיחה בסיר גדול עגבניות עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהעגבניות מתרככות מאוד.
2
מוסיפים ציר דגים, מגבירים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות בבעבוע עדין לצמצום.
3
טוחנים את הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני ומחזירים לסף רתיחה.
בינתיים מבשלים את הפסטה
4
מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים כ-3-2 דקות לדרגת אל-דנטה. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.
מבשלים את פירות הים
5
מוסיפים לרוטב מולים כחולים, מכסים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים שרימפס וקלמרי ומבשלים 3 דקות נוספות בבעבוע עדין. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים בזיליקום.
6
מגישים: מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מחלקים בין צלחות ההגשה ומחלקים ביניהן את שלל הים שווה-בשווה.
7
מגישים מייד עם זילוף שמן זית ושבבי פרמזן מעל.