מתכון

לוינגוויני פְרוּטי דִי מארֶה

הרוטב הוא מרכז המנה - ברור שהוא יהיה מצוין על פסטה טרייה, אבל יעשה יופי של עבודה גם על פסטה יבשה שבושלה היטב

26,874 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
לוינגוויני פְרוּטי דִי מארֶה של שף איל לביא. צילום: דניאל לילה
לוינגוויני פְרוּטי דִי מארֶה של שף איל לביא. צילום: דניאל לילה

הכי חשוב להקפיד על איכות חומרי הגלם: פירות ים טריים, ציר דגים איכותי ופסטה משובחת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מביאים לרתיחה בסיר גדול עגבניות עם שמן זית, שום, מלח ופלפל. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהעגבניות מתרככות מאוד.

2

מוסיפים ציר דגים, מגבירים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות בבעבוע עדין לצמצום.

3

טוחנים את הרוטב בעזרת מוט ריסוק ידני ומחזירים לסף רתיחה.

בינתיים מבשלים את הפסטה

4

מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה למים הרותחים ומבשלים כ-3-2 דקות לדרגת אל-דנטה. אם משתמשים בפסטה יבשה, מבשלים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.

מבשלים את פירות הים

5

מוסיפים לרוטב מולים כחולים, מכסים ומבשלים 3 דקות. מוסיפים שרימפס וקלמרי ומבשלים 3 דקות נוספות בבעבוע עדין. טועמים, מתקנים תיבול ומוסיפים בזיליקום.

6

מגישים: מערבבים את הפסטה עם הרוטב, מחלקים בין צלחות ההגשה ומחלקים ביניהן את שלל הים שווה-בשווה.

7

מגישים מייד עם זילוף שמן זית ושבבי פרמזן מעל.