מתכון

לחם חריפים

לחם אוורירי וכיפי, מבצק מיוחד עם קרום קריספי נדיר

3,938 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2023
לחם חריפים של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל
לחם חריפים של שפים גדי בור ויונתן דנון, מסעדת נומי | צילום: שני בריל

מתכון נפלא ויקר ללבנו. בצק מיוחד, המכיל אחוזים מאוד גבוהים של מים, מניב לחם במרקם אוורירי וכיפי עם קרום קריספי נדיר. הכי מומלץ לאפות אותו בטאבון. יש בלחם הזה כל מה שצריך כדי לנגב איתו, או להניח עליו כל תוספת שאוהבים. ואנחנו אוהבים חריף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאוטוליזה לבצק

לבצק

לתוספות

אופן ההכנה

מכינים את האוטוליזה

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, מים ושבבי תפוח אדמה כדקה לבצק אחיד. מכסים בניילון נצמד או במגבת ומשהים לשעה מחוץ למקרר (בקיץ במקרר).

מכינים את הבצק

2

מוסיפים לקערת המיקסר מלח ים וסוכר, ולשים עם וו לישה במהירות בינונית כדקה להטמעה. מוסיפים מים בהדרגה: בכל פעם "משקים" מעט ומחכים שהמים נטמעים בבצק. לאחר שמוסיפים כמחצית מכמות המים, מוסיפים שמרים וממשיכים ללוש תוך כדי הוספת מים בהדרגה. מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים ללוש את הבצק כ־10 דקות נוספות, עד שהוא חלק לגמרי ומתנתק מדפנות הקערה.

3

מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה מחוץ למקרר. מקפלים את הבצק וממשיכים להתפיח במקרר 24 שעות או יותר להכפלת הנפח.

4

מעבירים בעדינות את הבצק הקר למשטח נקי. משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק לכ־10 חלקים במשקל 200 גרם האחד. מכדררים לכדורים, מניחים בתבנית, מכסים ומתפיחים כשעתיים.

5

מחממים תנור לחום מקסימלי כשעה מראש. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6

מפזרים על כדורי הבצק מעט סמולינה, משחררים מהתבנית בעזרת קלף ומעבירים אותם בזה אחר זה לקערה עם סמולינה. טופחים בעדינות על כל כדור ומוודאים שהתחתית שלו לא דביקה. יוצרים בעדינות גומות בכל הכדורים בעזרת האצבעות ומסדרים אותם במרווחים בתבנית. מברישים בשמן זית.

7

מטביעים בכדורי הבצק פלפלים חריפים טריים, צלויים ומותססים, מוסיפים בצל סגול, מברישים בשמן זית ואופים 10־12 דקות להשחמה יפה. מוסיפים מעל צ'ילי טחון, שום ועלי זעתר, מעבירים לרשת צינון ומברישים שוב בשמן זית.