מתכון

לחם של סבתא עליזה

עליזה, סבתא של בעלי, מוציאה מדי שישי מהתנור כיכרות מוארכות וזהובות, שבזמן האפייה הריח שלהן משגע את כל השכונה

21,133 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
לחם של סבתא עליזה. צילום: shutterstock
לחם של סבתא עליזה. צילום: shutterstock

אף פעם לא העזתי לבקש את המתכון כי אצל נשים כמו עליזה מבשלים לפי תחושה, אבל לא ויתרתי עד שהצלחתי לשחזר את המרקם הרך והספוגי של הלחמים שלה. היום הלחם הזה משמש על תקן חלת חג ושבת אצלי בבית. אל תוותרו על השומשום בתוך הבצק – נורא נעים לפגוש את הגרגרים הנגיסים האלה בכל ביס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה

לקישוט

אופן ההכנה

1

שמים את כל חומרי הלחם בקערת מיקסר ולשים עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. משמנים מעט את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.

2

חובטים בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה נוספת.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

4

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים כדקה. מחלקים ל-4 חלקים ומגלגלים לכיכרות מוארכות. מעבירים לתבניות ומתפיחים 30 דקות.

5

מברישים את הכיכרות בביצה ומפזרים שומשום.

6

אופים 35 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק.