מתכון

לחמניות בריוש ממולאות בגבינות

הלחמניות האלו הן שילוב בין הבריוש הצרפתי לבין הזעתר הישראלי והגבינות הים תיכוניות מכאן

9,083 בשלנים התעניינו במתכון זה
לחמניות בריוש ממולאות בגבינות של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
לחמניות בריוש ממולאות בגבינות של שף-קונדיטור עמית ליברמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

מנה שמסמלת שילוב בין המטבח הצרפתי מהשנים שבהן עבדתי בפריז, לבין המטבח הישראלי המקומי שבו אני עוסק בהווה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית גבינות

להברשה וקישוט

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים חלב וביצים בקערה. מערבלים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את תערובת החלב והביצים למיקסר תוך כדי לישה במהירות נמוכה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח, מערבלים עוד כ־3 דקות עד לקבלת בצק חלק ומוסיפים חמאה ב־2־3 פעימות עד שהיא נטמעת לחלוטין בבצק. ממשיכים ללוש במהירות גבוהה עוד כמה דקות. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.

מכינים את המלית

2

מערבבים בקערה את כל הגבינות עם זעתר, מלח ופלפל שחור ומעבירים למקרר להתייצבות.

3

מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ובגודל 40 ס"מ על 60 ס"מ. מחלקים את הבצק ל־18 מלבנים (3 שורות על 6 טורים). ממלאים כל מלבן בכפית ממלית הגבינות, מכדררים ומניחים על מגש להתפחה עד להכפלת הנפח.

4

מחממים תנור ל־170 מעלות במצב טורבו. מושחים את כדורי הבצק בביצה ומפזרים גרעיני דלעת ו/או עלי זעתר. אופים כ־15 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.