מתכון

לחמניות בריוש עם ביצים עלומות וסלמון

פרוסות בריוש ועליהן גבינת שמנת, סלמון מעושן וביצים עלומות שמתמזגות באופן מושלם

10,435 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
בוקר טוב פריז של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי
בוקר טוב פריז של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למנה אחת

לביצים עלומות

אופן ההכנה

1

חותכים את הבריוש לארבע פרוסות. מורחים עליהן את גבינת השמנת ומפזרים את המוצרלה. מקרימים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-5 דקות או עד השחמה.

2

מוציאים מהתנור ומניחים את הסלמון המעושן מעל.

ביצים עלומות

3

מרתיחים מים בסיר קטן. מוסיפים חומץ לפי העין, ומנמיכים לאש נמוכה.

4

שוברים כל ביצה בכלי נפרד, יוצרים מערבולת בסיר ומוסיפים כל ביצה בתורה. מבשלים עד שהביצה מבושלת לדרגת מדיום. מוציאים את הביצים בכף מחוררת ומסננים היטב את המים.

הרכבת המנה

5

מניחים את הביצים העלומות מעל הסלמון ומפזרים בצל ירוק מעל.