המאפה
הולך מצוין עם קלאסיקות של ארוחות בוקר – משקשוקה ועד סלמון כבוש. את בצק הבריוש אני מגלגל לשבלולים ומניח בצפיפות בתוך התבניות, כך שמתקבלים בריושים אישיים, שאפשר פשוט לבצוע מתוך התבנית.
3 תבניות אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להברשה וציפוי
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
שמים קמח, שמרים, ביצים, חלב, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5-4 דקות לקבלת בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 8 דקות עד שהבצק נאסף ומשתחרר מדופן הקערה. מוסיפים מלח ומערבלים רק עד שהוא נטמע.
2
מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 12 שעות.
מעצבים, מתפיחים ואופים
3
מחלקים את הבצק ל- 9 כדורים על משטח מקומח. מגלגלים כל כדור לנקניק באורך 30 ס"מ ועובי 4-3 ס"מ. מגלגלים כל נקניק לצורת שבלול.
4
מרפדים 3 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה, כולל הדפנות. שמים בכל תבנית 3 שבלולי בצק זה לצד זה ומברישים אותם בביצה. מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
5
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
6
מברישים את השבלולים שוב בביצה ומפזרים מעל סוכר גבישי.
7
אופים כ- 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים עוד 20 דקות עד שהבריושים מזהיבים יפה.
8
מצננים, מחלצים מהתבנית ובוצעים בידיים לקבלת לחמניות בודדות. מגישים באותו יום או מקפיאים ומחממים בתנור חם.