מתכון

לחמניות בריוש

מאפה הבוקר המושלם, בין חלה מתוקה ללחמניית חלב בניחוח וניל

31,818 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
לחמניות בריוש של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה
לחמניות בריוש של גולן ישראלי. צילום: דניאל לילה

המאפה
הולך מצוין עם קלאסיקות של ארוחות בוקר – משקשוקה  ועד סלמון כבוש. את בצק הבריוש אני מגלגל לשבלולים ומניח בצפיפות בתוך התבניות, כך שמתקבלים בריושים אישיים, שאפשר פשוט לבצוע מתוך התבנית.

3 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה וציפוי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

שמים קמח, שמרים, ביצים, חלב, סוכר ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5-4 דקות לקבלת בצק. מוסיפים חמאה בהדרגה ולשים עוד 8 דקות עד שהבצק נאסף ומשתחרר מדופן הקערה. מוסיפים מלח ומערבלים רק עד שהוא נטמע.

2

מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 12 שעות.

מעצבים, מתפיחים ואופים

3

מחלקים את הבצק ל- 9 כדורים על משטח מקומח. מגלגלים כל כדור לנקניק באורך 30 ס"מ ועובי 4-3 ס"מ. מגלגלים כל נקניק לצורת שבלול.

4

מרפדים 3 תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה, כולל הדפנות. שמים בכל תבנית 3 שבלולי בצק זה לצד זה ומברישים אותם בביצה. מכסים ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

5

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

6

מברישים את השבלולים שוב בביצה ומפזרים מעל סוכר גבישי.

7

אופים כ- 5 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים עוד 20 דקות עד שהבריושים מזהיבים יפה.

8

מצננים, מחלצים מהתבנית ובוצעים בידיים לקבלת לחמניות בודדות. מגישים באותו יום או מקפיאים ומחממים בתנור חם.