החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטבילת הבצק
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מפוררים שמרים וממיסים ב-1/2 כוס מים.
3
מערבלים קמח ושמרים מומסים עם יתרת המים ושמן במיקסר עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
4
מחלקים את הבצק ל-30 כדורים במשקל 60 גרם כל אחד.
5
יוצקים לתבנית שמן בנדיבות (כ-1/2 ליטר). טובלים כל כדור בשמן ומסדרים אותם על מגש במרווחים.
6
מכסים ומניחים לכדורים לתפוח כחצי שעה להכפלת הנפח.
7
פותחים את כדור הבצק לעלה ובמקום להניח במחבת לטיגון מגלגלים לגלילה ואת הגלילה מלפפים לשבלול.
8
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-15 דקות עד שהשבלולים תפוחים יפה.
9
אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מוכנות — הן צריכות להיות זהובות וקלות.
10
מגישים עם חמאה, ריבה, דבש או גבינות.