מתכון

לחמניות מופלטה

במקום לטגן את המופלטות, מגלגלים אותם ללחמניות קלות ומתוקות העשויות שכבות-שכבות של בצק

5,955 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
לחמניות מופלטה של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע.
לחמניות מופלטה של רות אוליבר. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטבילת הבצק

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מפוררים שמרים וממיסים ב-1/2 כוס מים.

3

מערבלים קמח ושמרים מומסים עם יתרת המים ושמן במיקסר עם וו לישה 8 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים במשקל 60 גרם כל אחד.

5

יוצקים לתבנית שמן בנדיבות (כ-1/2 ליטר). טובלים כל כדור בשמן ומסדרים אותם על מגש במרווחים.

6

מכסים ומניחים לכדורים לתפוח כחצי שעה להכפלת הנפח.

7

פותחים את כדור הבצק לעלה ובמקום להניח במחבת לטיגון מגלגלים לגלילה ואת הגלילה מלפפים לשבלול.

8

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כ-15 דקות עד שהשבלולים תפוחים יפה.

9

אופים כ-25 דקות עד שהלחמניות מוכנות — הן צריכות להיות זהובות וקלות.

10

מגישים עם חמאה, ריבה, דבש או גבינות.