לכל מי שחזר מדרום איטליה יש כנראה בקבוק לימונצ’לו במקפיא.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מקלפים את הלימונים בעזרת סכין חדה או קולפן. משתדלים להוריד כמה שפחות מהחלק הלבן. הופכים את הקליפות ומסירים כמה שאפשר מהחלק הלבן.
2
ממלאים בקבוק זכוכית מעוקר של 750 מ”ל בקליפות ויוצקים מעל את האלכוהול. סוגרים היטב ומשאירים בחוץ למשך 40 ימים.
3
מחממים מים עם סוכר, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומקררים. מסננים החוצה את הקליפות ומוסיפים פנימה את סירופ הסוכר. מעבירים למקפיא לשבוע.