ברוטב קצ'ו א-פפה המפורסם יש רק שלושה מרכיבים: חמאה, פלפל שחור גרוס טרי וגבינת פקורינו מגוררת דק. איך בכל זאת מחדירים לפסטה טעמים נוספים? מחזקים את מי הבישול. חוץ ממלח מוסיפים למי הבישול גם בצל, שום ויין לבן. בתום הבישול הפסטה כבר מתובלת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לפסטה
אופן ההכנה
1
מחממים מחבת על אש נמוכה, ממסים חמאה, מוסיפים פלפל שחור ומטגנים כ־5 דקות.
2
מבשלים את הפסטה: ממלאים סיר במים ומוסיפים מלח, שום, בצל ויין לבן. מרתיחים, מכניסים את הפסטה לסיר ומבשלים לפי הוראות היצרן עד רמת אל דנטה. מסננים ושומרים 2/1 כוס ממי הבישול.
3
מעבירים את הפסטה למחבת עם החמאה והפלפל. מוסיפים את מי הבישול ומכבים את האש. מערבבים קלות.
4
מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהיא נמסה בתוך הפסטה. מגישים מיד.