מתכון

מאפה פילו עם קרם חלב, אגוזים וקינמון

הפטיר הוא ממתק ערבי עשוי מבצק פילו. אפשר להכינו בצורת סיגר או משולש, והוא ממולא בקרם חלב, אגוזים וקינמון

3,138 בשלנים התעניינו במתכון זה
פטיר עם קישטה, אגוזי מלך וקינמון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל
פטיר עם קישטה, אגוזי מלך וקינמון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה, סטיילינג: תמר סגל

קישטה הוא קרם חלב מהמטבח הערבי האזורי המשמש להכנת ומילוי קינוחים שונים. אפשר להחליפו בקרם אחר או לחילופין להכין בבית על פי המתכון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסירופ סוכר

אופן ההכנה

1

משמנים את משטח העבודה עם מעט חמאה מזוקקת מומסת. מניחים עלה פילו על המשטח ומשמנים גם אותו בחמאה מזוקקת. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים ומסדרים אותם בערימה (של 10־8 עלים).

2

חותכים את ערימת עלי הפילו המשומנים לריבועים בגודל 10x10 ס"מ.

3

מורחים פס קישטה בקצה כל ערימת ריבועים, מפזרים מעט אגוזים וקינמון ומגלגלים לצורת סיגר. מניחים את הסיגרים בתבנית משומנת בחמאה המזוקקת הנותרת.

4

מחממים תנור ל־230 מעלות. אופים את הסיגרים כ־45 דקות עד שהם מזהיבים. במקביל מכינים סירופ סוכר: מחממים מים בקלחת קטנה, וממסים בהם סוכר. כאשר הסיגרים מוכנים, יוצקים עליהם את סירופ הסוכר.

אפשר גם להכין בצורת פטאייר (משולשים):

5

במקום לגלגל את בצק הפילו לצורת סיגר, ניתן לקפל את ריבועי הבצק לחצי ולהדק, לקבלת צורת משולש. מכאן, ממשיכים בהכנה לפי הוראות המתכון.

פטאייר עם קישטה, אגוזי מלך וקינמון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: תמר סגל
פטאייר עם קישטה, אגוזי מלך וקינמון של שף קונדיטור מהדי ארסלאן. צילום: אסף קרלה. סטיילינג: תמר סגל