מתכון

מאפה פסטה, טונה וגבינה

מאפה מהיר שנשען בעיקר על מוצרי מזווה

44,118 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
מאפה פסטה. צילום: shutterstock
מאפה פסטה. צילום: shutterstock

לתבנית של 30X20

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי

אופן ההכנה

1

מבשלים את הפסטה במשך 2-3 דקות, לפחות מדרגת אל-דנטה, ומסננים היטב.

2

מחממים את החמאה בסיר קטן ומאדים את הבצל. מוסיפים את היין ומצמצמים עד שנותרות 2-3 כפות.

3

מוסיפים ליין את הקמח ובוחשים על להבה בינונית עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את החלב וטורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה. מסירים מהאש.

4

מערבבים בקערה גדולה את תערובת היין והחלב עם הפסטה המבושלת וכל יתר החומרים, ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה.

5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך ב-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהמאפה מתייצב.

6

מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי, מסירים את רדיד האלומיניום מהמאפה וזורים מעל. אופים במשך כ-10 דקות נוספות עד שהציפוי מזהיב.