לתבנית של 30X20
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציפוי
אופן ההכנה
1
מבשלים את הפסטה במשך 2-3 דקות, לפחות מדרגת אל-דנטה, ומסננים היטב.
2
מחממים את החמאה בסיר קטן ומאדים את הבצל. מוסיפים את היין ומצמצמים עד שנותרות 2-3 כפות.
3
מוסיפים ליין את הקמח ובוחשים על להבה בינונית עד שהנוזלים נספגים. מוסיפים את החלב וטורפים היטב לבלילה אחידה וסמיכה. מסירים מהאש.
4
מערבבים בקערה גדולה את תערובת היין והחלב עם הפסטה המבושלת וכל יתר החומרים, ומעבירים את התערובת לתבנית משומנת בחמאה.
5
מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך ב-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהמאפה מתייצב.
6
מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי, מסירים את רדיד האלומיניום מהמאפה וזורים מעל. אופים במשך כ-10 דקות נוספות עד שהציפוי מזהיב.