החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים את שמן הקוקוס והסוכר החום במחבת נון סטיק המתאימה גם לאפייה בתנור, עד שהסוכר מתרכך.
2
מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שמתחיל תהליך קרמול – התערובת מתכהה, מתגבשת ונעשית דביקה מעט.
3
מסדרים את בצלצלי השאלוט בצפיפות במחבת, כשהחלק החתוך כלפי מטה, ומבשלים 4-3 דקות עד ריכוך קל.
4
מפזרים מעט מלח גס ועלי תימין ומניחים מעל את בצק העלים. את עודפי הבצק מקפלים כלפי מעלה.
5
מחממים תנור ל-180 מעלות.
6
מחוררים את הבצק במקומות אחדים בקיסם ואופים כ-35 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.
7
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
8
הופכים את המאפה: מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל המחבת, ובתנועה מהירה הופכים את השתיים, כך שהמחבת תהיה למעלה. טופחים קלות על תחתית המחבת להפרדת כל הבצלצלים ומרימים אותה בעדינות.