מתכון

טארט טאטן בצלצלי שאלוט

מאפה בצלצלי שאלוט טבעוני, פשוט להכנה וטעים. עושה את מירב הרושם בהגשה ההפוכה למרכז השולחן

17,167 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
טארט טאטן של בצלצלי שאלוט של ענת לבל. צילום: שרית גופן
טארט טאטן של בצלצלי שאלוט של ענת לבל. צילום: שרית גופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים את שמן הקוקוס והסוכר החום במחבת נון סטיק המתאימה גם לאפייה בתנור, עד שהסוכר מתרכך.

2

מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים עד שמתחיל תהליך קרמול – התערובת מתכהה, מתגבשת ונעשית דביקה מעט.

3

מסדרים את בצלצלי השאלוט בצפיפות במחבת, כשהחלק החתוך כלפי מטה, ומבשלים 4-3 דקות עד ריכוך קל.

4

מפזרים מעט מלח גס ועלי תימין ומניחים מעל את בצק העלים. את עודפי הבצק מקפלים כלפי מעלה.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות.

6

מחוררים את הבצק במקומות אחדים בקיסם ואופים כ-35 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.

7

מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

8

הופכים את המאפה: מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל המחבת, ובתנועה מהירה הופכים את השתיים, כך שהמחבת תהיה למעלה. טופחים קלות על תחתית המחבת להפרדת כל הבצלצלים ומרימים אותה בעדינות.