שימו לב – הבצק זקוק לשעה וחצי התפחה
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
מכינים בצק
1
מערבבים שמרים, שלוש כפות מים פושרים ורבע כפית סוכר בקערית ומשהים לרבע שעה או עד שעל פני תערובת מתחילות להופיע בועות. מעבירים את תערובת השמרים לקערת מיקסר, מוסיפים קמח ומלח ולשים בעזרת וו לישה במשך 8 דקות לבצק אחיד, רך ודביק. מכסים את הקערה ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מכינים מלית
2
מטגנים את הבצל במעט שמן זית על להבה גבוהה, עד שהוא משחים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים פלפל שחור גרוס לפי הטעם ושני שליש כוס מהדבש, מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם הגבינות.
מרכיבים ואופים
3
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן ומניחים רבע מתערובת הבצלים והגבינות לאורך הצלע הארוכה של הבצק, מותירים 1 ס"מ של שוליים. מגלגלים כל מלבן לגליל ופורסים את הגליל לפרוסות ברוחב 5 ס"מ.
5
מניחים את פרוסות הבצק בתבנית, כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה (הן נראות מעט כמו שושנים), עד שהן ממלאות את התבנית. מתפיחים חצי שעה.
6
יוצקים את שמן הזית על המאפה. אופים למשך 30-40 דקות, עד שפני המאפה מקבלים גוון זהוב עמוק.
7
מערבבים את יתר הדבש במעט מים רותחים למרקם של סירופ. מברישים בסירופ את המאפה החם, עד שהוא נספג בבצק.