לא צריך להתפיח שום דבר מראש, לא צריך אפילו להפעיל את המיקסר. מערבבים קצרות וזהו. ואם חסר לכם מרכיב כלשהו מרשימת החומרים, החליפו אותו באחר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מערבבים שמנת חמוצה, ביצים, שמן, קליפת תפוז ותמצית וניל בקערה.
3
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה בקערה נפרדת. מאחדים את 2 התערובות יחד עם האוכמניות והאגוזים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4
יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת עד 2/3 מגובהם, ומפזרים מעל אגוזים.
5
אופים כ-15 דקות עד להזהבה.
6
שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.
- מחליפים את השמנת החמוצה בגביע יוגורט או ב-3/4 כוס רוויון.
- מחליפים את קליפת התפוז בקליפה מגוררת מ-1/2 לימון.
- מחליפים את האוכמניות בכוס קוביות של פרי אחר (נקטרינות, תותים, שזיפים, תפוחי עץ, אגסים).
- מחליפים את האגוזים ב-1/2 כוס שוקולד צ’יפס או בפירות מיובשים קצוצים.
טיפים:
- לקבלת מאפינס אווריריים ועסיסיים מקפידים על ערבוב מינימלי של התערובת. ברגע שהקמח נבלע התערובת מוכנה לאפייה.
- חשוב לאפות את המאפינס ברגע שסיימנו למלא את תבניות השקעים, כדי שיתפחו יפה ובאופן אחיד.