כשר לפסח לאוכלי קטניות
כלים: תבניות מאפינס למשקל 100 גר' (סיליקון או חד פעמיות), שק זילוף עם צנתר משונן
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למאפינס
לעיטור קצפת
לשערות הגזר
אופן ההכנה
מאפינס:
1
קולפים את הגזרים וגוררים בפומפייה גסה.
2
מקציפים במיקסר עם מטרף דק את הביצים והסוכר ומוסיפים בהדרגה את השמן.
3
מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את הגזר ומערבבים במרית. מוסיפים בהדרגה את כל סוגי הקמח ואחריהם את שאר החומרים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
4
יוצקים לתבניות האפייה עד שלושה-רבעי גובהן.
5
אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפה מתייצב. בודקים על ידי החדרת סכין שמרכז המאפינס אפוי היטב.
קצפת:
6
מקציפים בקערת המיקסר את הקצפת עם המים והסוכר עד קבלת קצפת יציבה. מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן.
שערות גזר:
7
מביאים לרתיחה בסיר קטן את הגזר, המים והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. מקררים עד ההגשה.
הרכבת המאפינס:
8
מקררים את המאפינס ומזליפים עליהם את הקצפת בצורת ספירלה.
9
מסננים את הגזר המבושל ומניחים מעל הקצפת.