מתכון

מאפינס גזר בעיטור שערות גזר

למנה ראשונה מכין עופר גל מאפינס גזר בהגשה מרשימה, מצופים בקצפת ומקלות גזר כתומים

2,441 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
מאפינס גזר בעיטור שערות גזר של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
מאפינס גזר בעיטור שערות גזר של שף עופר גל. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

כשר לפסח לאוכלי קטניות

כלים: תבניות מאפינס למשקל 100 גר' (סיליקון או חד פעמיות), שק זילוף עם צנתר משונן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למאפינס

לעיטור קצפת

לשערות הגזר

אופן ההכנה

מאפינס:

1

קולפים את הגזרים וגוררים בפומפייה גסה.

2

מקציפים במיקסר עם מטרף דק את הביצים והסוכר ומוסיפים בהדרגה את השמן.

3

מוציאים מהמיקסר, מוסיפים את הגזר ומערבבים במרית. מוסיפים בהדרגה את כל סוגי הקמח ואחריהם את שאר החומרים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

4

יוצקים לתבניות האפייה עד שלושה-רבעי גובהן.

5

אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ-30 דקות עד שהמאפה מתייצב. בודקים על ידי החדרת סכין שמרכז המאפינס אפוי היטב.

קצפת:

6

מקציפים בקערת המיקסר את הקצפת עם המים והסוכר עד קבלת קצפת יציבה. מכניסים לשק זילוף עם צנתר משונן.

שערות גזר:

7

מביאים לרתיחה בסיר קטן את הגזר, המים והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות. מקררים עד ההגשה.

הרכבת המאפינס:

8

מקררים את המאפינס ומזליפים עליהם את הקצפת בצורת ספירלה.

9

מסננים את הגזר המבושל ומניחים מעל הקצפת.